HTML

Ritmusjátékok - Szórakozás és Zene

A blog elsősorban a számítógépeken és konzolokon reneszánszukat élő zenés ügyességi játékokat igyekszik összegyűjteni.

Friss topikok

Archívum

Linkblog

Mik ezek a ritmusjátékok?

2008.08.29. 20:23 ritmus

dance revolution rithm game

Ezt a megnevezést manapság azokra a számítógépes játékokra használják, ahol a cél, hogy a billentyűzet, vagy más egyéb vezérlőeszköz gombjait a megfelelő sorrendben és ütemben lenyomva a lehető legtöbb pontot érjük el.

Egyszerűnek, vagy talán gagyinak tűnik? Nem is csoda, hiszen ezen játékok varázsát pont az adja, hogy nincs túlbonyolítva semmi. Nincs más dolgod, mint maximálisan koncentrálj a zenére és a látványra és jól szórakozz, akár egyedül, akár egy házibuliban a barátaiddal.

Ugyanis ezek a játékok kiváló társas szórakozást nyújthatnak. Kicsit hasonlít a karaokee-hoz, annyi különbséggel, hogy az ügyességét/ügyetlenségét talán szívesebben felvállalja mindenki mint a képzetlen hangját és a szomszédok is maximum a hangos zene miatt dörömbölnek át, nem a szétrobbanó ablaküvegek és vázák miatt.

Emellett a ritmusjátékok megízleltetik a játékossal a tánc vagy a zenélés örömét. Teljesen természetesen nem ugyanolyan, de mégis az, hogy az ő közreműködésével a ritmus és a hangok figyelésével valami zene jön ki a hangszóróból, hasonlóan felemelő érzés és esetleg motiválhat is a valódi hangszerek megismerésére.

Emellett rendkívüli módon fejleszti az ügyességet és a mozgáskoordinációt, amelyet az élet számtalan területén hasznosíthatunk.

Remélem, meghoztam a kedved egy kis játékhoz és a blog olvasása olyan örömet okoz neked, mint nekem a szerkesztésre.

Nos, nincs más hátra: zenére fel!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr15640017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása